06 70 940 9557 hornyakorsi@gmail.com
Ha azt szeretnénk, hogy a honlapunk valóban látogatott legyen, érdemes betartanunk egy-két alapvető szabályt. Itt fontos megjegyezni, hogy a weboldal készítés szabályai folyamatosan változnak. A technikai vívmányok, a design trendek illetve az emberek szokásai mind-mind folyamatosan változnak. Egy jó honlapkészítő tisztában van ezekkel, és ezeknek megfelelően készíti el a weboldalt.
A weboldal készítés 10 pontja:
  1. Az oldal navigációja legyen egyszerű. A honlapnak legyen egyszerű, átlátható struktúrája, amit a látogató könnyen megért. Ha találgatni kell, hogy hova is kattintsunk azért, hogy megszerezzük a keresett információt, akkor nem jól dolgoztunk. A látogatónak nincs ideje arra, hogy kincskeresést játsszon az oldalunkon.
  2. Használjunk közérthető szavakat és egyszerű mondatokat. Segítsük a látogatókat azzal, hogy a speciális kifejezések és hangzatos mondatok helyett egyszerűen és érthetően mutatjuk be termékeinket, szolgáltatásainkat. A túl hosszú mondatok és bonyolult mondatszerkezetek elijeszthetik a látogatók többségét.
  3. Legyenek elérhetőek a weboldalon a keresett információk.  A mai világban az emberek rengeteg lehetőség közül választhatnak. Pontos, lényegre törő információkra van szükségük a választáshoz. A honlapon derüljön ki pontosan, hogy mit árulsz, kinek, és hogy milyen árakkal dolgozol. Ezek hiányában könnyen tovább is kattinthatnak a látogatók egy másik oldalra.
  4. Legyen a weboldaladnak egy lényegre törő kezdőlapja. A kezdőlap az első dolog, amit a látogatók látnak belőled. Fontos, hogy a kezdőlap első harmadában minden fontos és pontos információ szerepeljen rólad, a vállalatról és a termékekről. Az emberek többsége csak ennyit néz meg, és ha itt nem tudod megfogni az érdeklődésüket, akkor nem fognak tovább görgetni vagy kattintani.
  5. A képek támogassák a mondanivalódat. Ha termékeket vagy szolgáltatásokat szeretnél eladni, javaslom, hogy valódi képeket használj az Internetről letölthetőek helyett. Az emberek szeretik látni a valóságot, és sokkal hitelesebb leszel, ha a saját termékeidről készült képeket teszed fel a weboldalra.
  6. A weboldalad tartalma legyen bizalomépítő. Írj a sikereidről, tedd közzé a vevőid visszajelzéseit, írd le hogyan segített a terméked vagy szolgáltatásod másoknak. Mindig az igazat írd, és törekedj arra, hogy valóban meggyőzd a vásárlóidat.
  7. Fontos, hogy a látogatók könnyen kapcsolatba tudjanak lépni veled. Az elérhetőségeidet több helyen oszd meg a weboldalon, és legyen lehetőség arra is, hogy a látogatók üzenetet tudjanak küldeni neked. Ha nem tudnak könnyen elérni téged, akkor lehet, hogy hamar tovább állnak a weboldalról.
  8. Használj aktivitásra buzdító gombokat. Hatékonyan add a látogatók tudtára, hogy mi a következő lépés, mit csináljanak. Gombokkal hívd fel a figyelmüket olyan dolgokra, hogy kattintsanak a további információért, küldjenek neked üzenetet, kérjenek ajánlatot vagy vásároljanak. A döntés az övéké lesz, ám te segíthetsz nekik ebben.
  9. Legyen az oldalaknak átlátható kinézete. A kevesebb még most is néha több. Ha az egyes oldalaid tele vannak mindenféle érdekesnek tűnő dobozokkal, grafikonokkal, lenyíló fülecskékkel, oldalsávval, stb, akkor könnyen elveszhetnek benne az emberek. Az érdekesség helyett törekedj az átláthatóságra, és arra, hogy vezesd végig az olvasót az oldalon. Ne adj arra lehetőséget, hogy elkalandozzanak.
  10. Törekedj a tökéletességre. Figyelj a helyesírásra, a nyelvtanra és a szakmai pontosságra. Legyél profi, hiszen mindenki profiktól szeret vásárolni vagy szolgáltatást igénybe venni.
A weboldal készítés további lépéseiről ezen a linken olvashatsz.

Save

Save