06 70 940 9557 hornyakorsi@gmail.com

Újra elérkeztünk az évnek ehhez a részéhez. Nézzük meg, hogy a webdesign területén mik azok az újdonságok, amelyek meghatározzák majd a 2018-as évet. Úgy néz ki, hogy az elkövetkező év izgalmakkal és újításokkal lesz tele. Nézzük hát meg ezeket a trendeket!

Karakteres és színes minimál

Az egyszerű és minimalista stílus sosem fog kimenni a divatból, ám ez nem egyenlő az unalmassal. 2018-ban a minimalista weboldalakon megjelennek a karakteres, nagyobb méretű betűtípusok és az élénk színek. Mindez kiegészül azzal, hogy a weboldalakon a megszokott, öltönyös, profi fényképek helyett egyre többet látunk majd embereket színes, trendi ruhákban, és felszabadult pózokban.

Interaktív tartalom

2018 az interaktivitás éve lesz. A weboldal látogatók sokkal inkább elvárják azt, hogy különféle módon részesei lehessenek a honlapok tartalmának felmérések, kvízek vagy akár játékok segítségével. A weboldalak már nem mondják meg feltétlenül azt, hogy a látogatónak mit kell gondolnia, hanem rákérdeznek ezekre, tesztelik a véleményeket, játékos módon mutatják be a termékeket vagy szolgáltatásokat. Azaz, feladatot adnak a látogatóknak a weboldalon. A mai elképzelhetetlenül telített online piacon ilyen ötletekkel és újításokkal lehet elnyerni a látogatók figyelmét.

Aszimmetria és “brutálisan” szabad formák

A webdesign területére is egyre inkább behatol az aszimmetria. Az egyenes vonalak és a hasábos elrendezés lassan kimegy a divatból. Egy igazán trendi weboldalon görbe a vonalvezetés és aszimmetrikusak a szövegdobozok és a képek. Mindennek azonban célja van: ezek a tudatosan megtört designok mind egy-egy fontos üzenetre, termékre, ajánlatra hívják fel a látogatók figyelmét, akik hajlamosan teljesen elveszni egy statikus weboldal rendezett designjában.

Több illusztráció és animáció

Egyre több weboldal alkalmaz illusztrációkat az oldalakon. A képekkel ellentétben ezeknek meg van az az előnye, hogy teljesen szabadon alakíthatóak, és személyre szabhatóak.  Mindezek mellett szabadon játszhatunk bennük a színekkel, formákkal, méretekkel. Az animáció pedig valóban a legfrissebb trend a weboldalakon. Az animációk segítségével jobban kifejezhetjük magunkat, pontosabban kommunikálhatunk, és valóban át tudjuk adni a látogatóknak a főbb üzeneteket. Használhatunk animációt a logókban, hátterekben vagy akár a menüpontokban, ezzel is megragadva a látogatók figyelmét.

A felhasználók igényeinek egyre pontosabb megértése

A webdesignereknek is szükséges megérteni a felhasználók igényeit egyre pontosabban, és együtt kell működniük a szövegírókkal vagy a cégek vezetőivel. A honlapok designjának kialakításánál figyelembe kell venniük azt, hogy mik a főbb üzenetek, és ezeket hogyan tudják különféle design eszközökkel a leghatékonyabban kommunikálni a vásárlók felé. A színek, a formák, a méretek használata nem mindegy, ezeknek mind igazodniuk kell ahhoz a célhoz, hogy a látogatók azt kapják, amit elvárnak, illetve amire szükségük van.

Még több videó

2018-ban még több videót fogunk nézni a weboldalakon. Ezek nemcsak arra szolgálnak, hogy érdekesebb legyen az oldal, hanem arra, hogy sokkal pontosabban és részletesebben bemutassák a szolgáltatásokat és termékeket, illetve hogy értékes információkkal lássák el a látogatókat. A videók már nem kizárólag a főoldalon jelennek meg, hanem a teljes tartalom bármely részén.

Neked mi a véleményed ezekről a trendekről? Kihagytunk valamit? Te mire számítasz 2018-ban a webdesign területén? 

Forrás: www.forbes.com

Szeretnél 2018-ban te is új weboldalt? Vagy a régit szeretnéd megújítani? Segtítünk benne! Írj nekünk itt: Kapcsolat
Weboldalkészítésről valamint a referenciáinkról bővebb információt itt találsz! Weboldalak