06 70 940 9557 hornyakorsi@gmail.com
10 WordPress design trend 2018-ból

Mindannyian tudjuk, hogy a weboldalak kinézete, stílusa percről percre változik. Nincs ez másképp a WordPress oldalaknál sem. A WordPress a legismertebb és legnagyobb tartalomkezelő motor, amely főleg a felhasználóbarát szerkesztői felületéről híres. Azonban a 2018-as év tartogat meglepetéseket a design területén minden WordPress weboldal számára. Nézzük át, hogy milyen trendekre érdemes odafigyelni, és milyen lehetőségeket nyújt számodra egy WordPress oldal.

Videó Fejlécek

A videók felkerültek a legfontosabb design elemek közé az elmúlt években, és 2018-ban sem mozdulnak el a dobogóról. A WordPress lehetővé teszi, hogy a weboldal fejlécében videókat jelenítsünk meg. Ezzel sokkal személyesebbé, különlegesebbé, interaktívabbá tehetjük oldalunkat. Gondold át, hogy mi az a dolog, amiről bemutatnál egy 5-15 másodperces videót minden látogató számára, amikor rákattint az oldaladra.

A virtuális valóság megérkezett

A VR technológia megjelenésével a WordPress is számos megoldást biztosít arra, hogy VR videókat jelenítsünk meg az oldalon vagy bizonyos média file-okat 360 fokban is megnézhessünk, bejárhassunk. Mutasd be te is az otthonodat, irodádat, építendő házadat vagy a természetet VR videók vagy képek segítségével a weboldaladon.

Parallax Elemek

Az egy oldalas weboldalak egyre inkább teret hódítanak maguknak, főleg a kisebb vállalkozásoknál vagy termék értékesítésnél. Ezeknél az egyszerűbb oldalaknál a parallax elemek igazán sajátos designt kölcsönöznek az oldalnak. A parallax azt jelenti, hogy a képernyőn lévő aktuális háttér megelevenedik, és ahogy lefelé vagy felfelé görgetünk a háttérkép is ennek megfelelően bontakozik ki, mintha egy lift ablakából néznénk kifelé, ahogy felfelé vagy lefelé haladunk. Kimutatások bizonyítják, hogy a parallax megoldások jobban lekötik a látogatók figyelmét, és érdekesebbnek találják tőle a weboldalt. A parallax így nyerő marad 2018-ban is.

Webáruház sablonok

A WordPress weboldal a mai világban már mindenre képes. Ragyogó webáruház sablonok vannak a piacon, amelyek segítségével az oldaladat szinte percek alatt webáruházzá konvertálhatod. Pár kattintással interaktív termék oldalakat hozhatsz létre, különféle fizetési módokat állíthatsz be, különféle összehasonlító táblázatokat tölthetsz fel, amelyek segítségével egy igazi üzleti weboldalt készíthetsz. A Woocommerce bővítmény mindenképp a barátod marad 2018-ban is.

A minimalista stílus a nyerő

Bármennyire a színes is a trend mindenhol máshol, a WordPress weboldalaknál a minimalista stílust részesítik előnyben. A színekkel, grafikákkal vagy képekkel telezsúfolt oldalak helyett a pasztell színek, az üres terek, és a világosan kirajzolódó szövegi vagy képi üzenetek hódítanak. A kevesebb néha több elv alapján a legjobb WordPress weboldalak pontosan, átláthatóan és egyértelműen közvetítik a vállalkozások fő üzenetét.

Az egy oldalas stílus

A minimalista design mellett egyre nagyobb teret hódítanak az egy oldalas weboldalak is. Ezek célja az, hogy egy termékre vagy szolgáltatásra hívják fel a figyelmet, és hogy ne engedjék a látogatókat ide-oda bolyongani a weboldalon. Ezáltal nagyon hatékonyan tudják közvetíteni az adott üzenetet, és sikeresebben elérik a tényleges vásárlást. Érdemes egy oldalas weboldalban gondolkodnod, ha egy vagy több terméket vagy szolgáltatást külön-külön oldalon szeretnél hirdetni egyszerűen de nagyszerűen.

Grafikák és képek mindenek felett

A grafikák és képek még mindig mindent visznek. Ez azt jelenti, hogy egy-egy jól kidolgozott grafikával vagy gondosan kiválasztott képpel meg tudjuk növelni az üzenetünk hatékonyságát. Az emberek a képekre jobban emlékeznek, mint a szövegre, így fontos, hogy képekkel is átadd a mondanivalód. Sokszor egy pár szó és egy jól kiválasztott kép vagy illusztráció sokkal hatékonyabb tud lenni, mint egy hosszabb, minden részletet kifejtő szöveg. Tudnunk kell azt is, hogy az olvasás unalmassá válhat, így ahhoz, hogy fenntartsuk az érdeklődést, be kell vetnünk képeket.

Fehér terek

Ki gondolná, de egyre trendibbek a fehér terek a weboldalakon. A letisztultság mellett a fehér terek fókuszálják az olvasók figyelmét, hiszen nincs az oldalon semmi más, ami elvonhatná a figyelmüket a fő mondanivalóról. 2018-ban merj fehér tereket használni a honlapodon.

Animációk

A képek és grafikák mellett az animációké a jövő a WordPress weboldalakon is. Ez lehet egy videó, egy animált logó vagy animált menüsor. Rengeteg bővítmény elérhető, amelyek segítségével egy kis lendületet és mozgást tehetsz a weboldalra. Persze itt is az a fontos, hogy az animáció támogassa a mondanivalót, és ne csak a figyelmet terelje el a fő üzenetről.

Mobil fókuszú design

Felmérések kimutatták, hogy manapság már sokkal többen néznek weboldalakat mobiltelefonon, mint hagyományos képernyőn. Ezért nagyon fontos az, hogy a weboldalad mobilon is profin mutasson, illetve felhasználóbarát maradjon. A WordPress lehetőséget biztosít arra, hogy a honlapodat táblagép illetve mobil verzióban külön is szerkeszthesd, így biztosítva azt, hogy mindhárom eszközön jól mutat a megjelenített tartalom.

Ha tetszett a bejegyzésünk, és többet szeretnél megtudni a WordPress weboldalakról, esetleg a segítségünket szeretnéd kérni a honlapod elkészítésében keress bennünket a Hornyák Design weboldalon.