06 70 940 9557 hornyakorsi@gmail.com
Miért jó egy vállalkozásnak blogolni?

Ezzel a cikkemmel segíteni szeretnék neked abban, hogy vállalkozásod 2018-ban még sikeresebb legyen! A blogolással elérheted a célközönségedet, azzal hogy számukra hasznos dolgot kommunikálsz. Egy blogbejegyzésen keresztül sokkal jobban és sokkal részletesebben be tudod mutatni termékeidet vagy szolgáltatásaidat. Ezáltal megnöveled az esélyt arra, hogy a látogatók téged válasszanak, tőled vásároljanak.

Itt szeretném megjegyezni, hogy akkor generáltál jó tartalmat, ha az olvasóid problémáira választ adtál. Mindemellett a keresőrobotok is szeretik a tartalmakat, és ha folyamatosan generálod az új és új, emellett hasznos bejegyzéseket, azt nemcsak az olvasóid, de a Google is szeretni fogja. Igaz, hogy nagy valószínűséggel el kell telnie pár hónapnak, mire a kereső találati listájában szerepelni fogsz, de hosszútávon nagyon is megéri. Addig is nap mint nap megoszthatod a bejegyzéseidet a közösségi médiákban, hogy az ott már létrehozott követőtáborodat ellásd releváns információval. Valamint ha van hírlevél listád, akkor a blogbejegyzéseidet oda is kiküldheted.

A blogolással hirdeted a vállalkozásodat, emellett a hírnevedet és a márkádat is építed! Ha még nem vagy vállalkozó, de van egy hobbid amiről szívesen írnál, abból akár később is kinőhet egy vállalkozás.

Hogyan kell blogot indítani?

Először is kell egy weboldal, ahová írod a blogbejegyzéseket. Írtunk egy cikket nemrégiben arról, hogy hogyan húzz fel egy WordPress honlapot. Itt tudod elolvasni: Saját weboldal készítése.

Ezután kezdj el rá tartalmat feltölteni, ami a látogatók problémáira ad választ. Írhatsz csak szöveges blogot, elláthatod képekkel, és készíthetsz a bejegyzésedben videót is.

Fontos hogy a blogolásban legyél szorgalmas, készíts minimum egy bejegyzést minden héten. Őszinte leszek, eleinte nem fogja hozni a kereső, de kitartónak kell lenni, mert ez egy hosszútávú befektetés.

Az is fontos még, hogy egyszerű nyelvezetet használj, ne menj bele technikai magyarázatokba. Mindemellett mindenképpen olyan témáról szóljon, ami hozzád közel áll, amihez értesz, és így sajátodként tudod elmondani az embereknek.

Manapság már akkora a reklámzaj, hogy a hirdetéseid elveszhetnek benne, de a blogolás az érdekes tartalom miatt sokkal nagyobb benyomást hagyhat az emberekben, mint egy sima reklám. És ez sokkal barátságosabb formája a termékek és a szolgáltatások hirdetésének.

Kezdj hát bele a blogolásba és a tartalomgyártásba! Ha bármiben tudunk segíteni benne, írj nekünk levelet itt: Kapcsolat