06 70 940 9557 hornyakorsi@gmail.com

Szeretném nektek ebben a blogbejegyzésben össszegezni, hogy mik a legfőbb hibák egy weboldalon.

Legfőbb hibák egy weboldalon:
  1. Az oldal nem tölt be gyorsan. Amikor a látogató a weboldalra érkezik, várnia kell amíg betölt. Ennek egyik oka lehet, hogy túl sok bővítmény van az oldalra telepítve, vagy óriás méretű képeket tartalmaz.  Sokan emiatt azonnal ki is lépnek és meg sem várják, hogy betöltsön a tartalom. Emiatt látogatókat veszít, és ezzel potenciális vásárlókat is a honlaptulajdonos.
  2. Lassan lép át az egyik oldalról a másikra. Ugyanez a helyzet, amikor egyik oldalról a másikra akar a látogató lépni, és egyszerűen nem vagy csak lassan tölt be az új oldal.
  3. Nem reszponzív. Statisztikák kimutatták, hogy ma már a legtöbb látogató mobileszközről érkezik, és ha nem reszponzív (mobilbarát) a weboldalad, akkor  nem hogy nem fog jól mutatni a weboldal, de egyszerűen nem fogja tudni elolvasni a tartalmat. Vagy annyira kicsik lesznek a betűk, hogy nem látja, vagy kilóg itt-ott a képernyőből. Szintén távozni fog.
  4. Fekete alapon fehér betűk. A fekete lehet nagyon elegáns honlap, de vigyázni kell, mert gyakran pont ellentétes hatást vált ki a látogatóból, mert a fekete alapon fehér betűk igen kellemetlenek lehetnek a szemnek, fárasztó és egy idő után olvashatatlan.
  5. Nem tudni miről szól a honlap. Egyszerűen odaérkezik a látogató, és nem derül ki számára, hogy miről is szól a honlap. Szinte percekig kell olvasgatnia, mire kiderül számára, hogy hol is jár. A látogató a weboldalon értékes információt szeretne találni. Ha nem talál az oldalon pár másodpercen belül semmi olyat, ami megragadja a figyelmet, akkor tovább is áll.
  6. Nem találja a kapcsolatot. Hiába talál értékes információt, de nem találja a kapcsolatot. Vagy nincsen rajta, ez óriási hiba, vagy úgy el van dugva, hogy nehéz megtalálni. Valamelyik oldal alján, vagy aloldalon. Ha nem találja a kapcsolatot, akkor szintén potenciális vásárlót veszítettél.
  7. Nagyon esztétikátlan. Webdesignerként oldalakat tudnék írni erről, most maradjunk mégis csak annyiban, hogy ha egy laikus szemének is esztétikátlan, akkor nem lesz hiteles a vállalkozásod. Egymástól elütő színek, betűtípusok, nem jó minőségű képek, stb.
  8. Nincs rajta elegendő információ. A tartalmat bővíteni kell! Nem csak a keresőrobotok, de a látogatók is kedvelik, ha bőséges információval látjuk el őket! Ha nem találja meg a számára keresett információt, tovább fog állni.
  9. Olvashatatlan. Igen, van ilyen! Fentebb már írtam egy tipikus hibáról, a fekete alapon fehér betűk, de gondolok még itt a kicsi vagy kézzel írott dekoratív betűtípusról.
  10. Minden ömlesztve van. Nincs egy kiemelés, nincsen címsor, még ha van is, az összes többi szöveg ömlesztve van, unalmas lesz lesz az olvasónak. Ilyenkor jó ha beszúrunk egy-egy design elemet, grafikát, képet, széttagoljuk a mondanivalót, főbb gondolatokra taglaljuk, kiemelünk belőle fontos részeket.
Még több információt a weboldalakról itt találsz: weboldalkészítés 10 pontja
Ha te is szeretnél egy saját weboldalt, itt tudod felvenni velünk a kapcsolatot: kapcsolat